«Garnbøterens notebok» av og med Ronny Kjøsen

TID: Lørdag 11.juni kl 15:00

STED: Buen bygdakafé, Lenavegen 91

INNGANG: Gratis

Den Kulturelle Spaserstokken (DKSS) tilbyr i samarbeid med Sagauka konsertforedraget «Garnbøterens notebok» av og med Ronny Kjøsen.

Foto: Knut Utler

Konsertforedraget «Garnbøterens notebok» er basert på boka «Garnbøterens notebok -28 lette og gode dandsestykker for Een violin komponerede af Ole N. Brækkan 1872» som Ronny Kjøsen ga ut våren 2021. Konsertforedraget er historien om livet, musikken og samtida til felespellmannen Ole Nilsen Brechan (1827-1898), «Brekkguten», fra Brekka i Kårøydalen i dagens Heim kommune på Trøndelagskysten. Hvordan var livet som militærmusiker på Gravrokmoen på Søberg i Melhus på 1850, hvordan var det å være resturantmusiker i Trondheim på 1850/60-tallet?

Historia om Brekkguten er historia om hvordan runddansmusikken kom til bygde-Norge og fikk fotfeste rundt om i landet. Dette er historia om en mann som levde store deler fra hånd til munn som felespiller, garnbøter og løsarbeider på Nordmøre og i Trøndelag. Men det er også historia om ei brytningstid, bygde-Norges påvirkning fra sentral-europa og militærmusikkens påvirkning av spelmenn og samfunn.

Brekkgutens komposisjoner er et tidsbilde på populærmusikk i 1872. Konsertforedrager er et tidsbilde på hvordan dette tolkes 150 år senere.

Spilleplan
Lørdag 11.juni kl 15:00Buen bygdakafé, Melhus
Søndag 12.juni kl. 18:00Gamle Hovin, Hovin*
Tirsdag 14.juni kl 11:30Horg sykehjem og deretter Flå eldresenter
Onsdag 15.juni kl 11:30Hølonda helsesenter

*Billettert arrangement. Billetter kjøpes på melhuskulturen.no eller i døra

Del i sosiale medier