Gastronomi er et område som rommer mange håndverk. Ordet «kokkekunst» sier i seg selv mye om det. Også på drikkefronten produseres det mye med århundrelange tradisjoner i bunnen.

I filmen Délicieux befinner vi oss i Frankrike på 1700-tallet. Ved begynnelsen av den franske revolusjonen er gastronomi fortsatt et privilegium for aristokratene. Når den talentfulle kokken Manceron blir avskjediget av hertugen av Chamfort, mister han interessen for matlaging. Tilbake i herregården hans får møtet med den mystiske Louise ham på beina igjen. Det viser seg at de begge med god grunn bærer sterk nag mot hertugen, men de deler også en interesse for mat. Sammen bestemmer de seg for å lage den aller første restauranten i Frankrike. Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.

Skuespillere: Isabelle Carré, Grégory Gadebois, Benjamin Lavernhe, Patrick Chesnais

Sjanger: Drama

Regi: Éric Besnard

Nasjonalitet: Frankrike

Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle

I tillegg til kinovisningen tilbyr vi bespisning i forkant, med inspirasjoner fra det franske kjøkken. Detaljer om det kommer fortløpende.

Billetter til filmvisning og bespisning blir tilgjengelige i august.

I samarbeid med:

Del i sosiale medier