TID: Lørdag 11.juni kl 12:00

STED: Utescenen foran Melhus rådhus

INNGANG: Gratis

I forbindelse med arrangementet «Vår dag» spiller Lehns-folk en konsert på utescenen foran rådhuset.

Trioen Lehns-folk består av musikerne Ingrid Storlimo, Ronny Kjøsen og Torbjørn Netland. Sammen har de jobbet fram et nytt konsertrepertoar med lokal folkemusikk fra Melhus og gauldalsregionen, i samarbeid med DKS Melhus og Sagauka. Dette skal presenteres for alle grunnskoleelever i Melhus kommune, samt at elever i 4.trinn skal være delaktige i deler av konserten.

Sentrale musikalske kilder for dette prosjektet har vært arkivopptak av Lars Lehn, Sigrid Sødahl, Rudolf Røstum og Lars Volløyhaug for å nevne noen; alle fantastiske musikere og tradisjonsbærere av folkemusikken fra gauldalsregionen.

DKS og Sagauka samarbeider om et musikkpedagogisk tilbud til alle barneskolene i kommunen. Elevene på 4.trinn får medvirke i konserten, og alle elevene får delta som publikum. Dette er en unik mulighet for elevene i Melhus-skolen å bli kjent med sin lokale musikalske kulturarv.

Repertoaret i konserten består av alt fra spenstig slåttemusikk, morsomme regler og fine og vare melodier og sanger, alt pakket inn i et lekent samspill og med stor formidlingsglede. Dette er en konsert som passer for alle!

Ingrid Storlimo (vokal, fele) spiller og synger musikk fra Budalen og bygdene rundt. Ga høsten 2021 ut platen «Bak Vesterfjeldet», med viser fra dette området.

Ronny Kjøsen (enrader, torader, trekkspill) er en historieinteressert musikant, arrangør og komponist fra Gåsbakken. I 2020 kom hans første solo-produksjon «Bondebohem» ut. Denne ble også nominert til Spellemannsprisen. I 2020 har han statens kunstnerstipend for folkekunstner for å jobbe med blant annet trøndersk tradisjonsmusikk.

Torbjørn Netland (cittern, gitar) er opprinnelig fra Vik i Sogn, men er i dag bosatt i Trondheim. Han jobber som frilans musiker og som gitarlærer i kulturskolen i Melhus. Han gav i 2021 ut albumet «Klokkarvegen», et gitarduo-prosjekt sammen med Hans Martin Storrøsten, hans første plateutgivelse under eget navn.

SPILLEPLAN
Lørdag 11.juni kl. 12:00Utescenen foran Melhus rådhus (Gratis)
Søndag 12.juni kl. 14:30Grøtan, Hølonda (Grøtvegen 149)  (Gratis)

Del i sosiale medier