Onsdag 20.september kl. 18.00

HØSTTAKKEFEST

Location: Prestegårdslåna, Asbjørn Av Medalhus veg 53

 

Når Sagauka nå avvikles på høsten, hva er vel da mer naturlig enn en høsttakkefest?

Vi inviterer til marked med Lundamo grønt og godt, Tirslaugtrøa bigård, Gammelgården Lysklæt og Sagløkken Hjort & Vilt. Hvis forholdene ligger til rette for det tar vi opp potet og høster eplene i Prestegårdshagen. Fra Gammelgården Lysklæt får du kjøpt grillet angusburger,  skogsgrisburger og bønneburgere.

Det blir smiing ved Håkon G. Torstensen, og spikking i regi av Ung Husflid. Speiderne har med seg spill og leker. Vi hopper i høyet, spiser kake, danser til levende musikk, og feirer fotosyntesen og alt den gir oss at mat fra åker og eng, skog og mark. Vi tematiserer også ville vekster og det som kan høstes i naturen.

Felespiller Sturla Eide. Foto: Bernt Kulseth

Felespiller Sturla Eide kommer og byr på tradisjonsmusikk fra området, introdusert med et skråblikk, fakta og oppspinn.

Arkitekt Are Ringheim og håndverker Erlend Sommervold blir tilstede og gir råd og svarer på spørsmål om restaurering. Vindusrestauratør Roger Refseth stiller med forskjellige vinduer og råd om restaurering.

Trondheim sopp- og nyttevekstforening blir også tilstede og tilbyr soppkontroll og svarer på spørsmål om sopp og nyttevekster. De har i tillegg med seg en utstilling med sopp, som vi kan se og lære av.

Arbeidshesten Malaika tar oss gjerne med på en tur i hestevogna.

 

Velkommen til en hyggelig kveld!

Gratis inngang og gratis kake!

 

 

 

 

 

I samarbeid med:

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Prestegardslana-logo-1024x449.jpg

Arrangementet er støttet av:

                   

Del i sosiale medier