Søndag 12.juni kl 14:30

Konsert med Lehns-folk

Location: Grøtan, Hølonda (Grøtvegen 149)

TID: Søndag 12.juni kl 14:30

STED: Grøtan, Hølonda (Grøtvegen 149)

INNGANG: Gratis

I forbildelse med Sagvandringen fra Nordtømme til Grøtan, så spiller Lehns-folk en konsert på Grøtan. Da får du oppleve lokal tradisjonsmusikk i historiske omgivelser på det gamle kirkestedet.

Trioen Lehns-folk består av musikerne Ingrid Storlimo, Ronny Kjøsen og Torbjørn Netland. Sammen har de jobbet fram et nytt konsertrepertoar med lokal folkemusikk fra Melhus

og gauldalsregionen, i samarbeid med DKS Melhus og Sagauka. Dette skal presenteres for alle grunnskoleelever i Melhus kommune, samt at elever i 4.trinn skal være delaktige i deler av konserten.

Sentrale musikalske kilder for dette prosjektet har vært arkivopptak av Lars Lehn, Sigrid Sødahl, Rudolf Røstum og Lars Volløyhaug for å nevne noen; alle fantastiske musikere og tradisjonsbærere av folkemusikken fra gauldalsregionen.

DKS og Sagauka samarbeider om et musikkpedagogisk tilbud til alle barneskolene i kommunen. Elevene på 4.trinn får medvirke i konserten, og alle elevene får delta som publikum. Dette er en unik mulighet for elevene i Melhus-skolen å bli kjent med sin lokale musikalske kulturarv.

Konsertprogrammet blir tilgjengelig for allmenheten ved to anledninger under Sagauka.

Ingrid Storlimo – fele, sang

Ronny Kjøsen – enrader, torader, trekkspill

Torbjørn Netland – cittern, gitar

SPILLEPLAN
Lørdag 11.juni kl. 12:00 Utescenen foran Melhus rådhus (Gratis)
Søndag 12.juni kl. 14:30 Grøtan, Hølonda (Grøtvegen 149)  (Gratis)

Del i sosiale medier