Lørdag 11.juni fra kl. 11:00

«Vår dag» med noe attåt på Melhus

Location: Melhus rådhus

TID: Lørdag 11.juni fra kl. 11:00

STED: Melhus rådhus

2022 er frivillighetens år, og dette ønsker vi å markere her i Melhus. Året er forankret i regjeringens Frivillighetsmelding. Det er Frivillighet Norge som har fått ansvaret for å planlegge og koordinere innsatsen rundt året. Det markeres fra nord til sør, på digitale og analoge flater og i både fysiske og digitale arrangementer. Tall fra 2020 viser at frivilligheten i Norge la ned arbeid verdt 78 milliarder det året. Frivilligheten skal ha mye av æren for at vi er det samfunnet vi er.

Seniordansere i sving!

Fra kl 11:00 samles en rekke lag og organisasjoner i og utenfor Melhus rådhus og viser frem sine interessefelt og aktiviteter. Alle de fire seniordanseringene i kommunen (Melhusringen, Kvålsringen, Horg gladdans og Hølondaringen) har samlet seg for anledningen og danser utenfor rådhuset. Mottoet der er «Hele Melhus danser». De forteller at seniordans er en flott aktivitet og trening for både kroppen og hjernen. I tillegg skaper dansen sosiale arenaer. «Vi danser for helsa, og den gjør oss rett og slett glade».

Trioen Lehns-folk

Kl 12:00 blir det konsert med trioen Lehns-folk som består av musikerne Ingrid Storlimo, Ronny Kjøsen og Torbjørn Netland. Sammen har de jobbet fram et nytt konsertrepertoar med lokal folkemusikk fra Melhus og gauldalsregionen, i samarbeid med DKS Melhus og Sagauka. Dette skal presenteres for alle grunnskoleelever i Melhus kommune, samt at elever i 4.trinn skal være delaktige i deler av konserten.

Sentrale musikalske kilder for dette prosjektet har vært arkivopptak av Lars Lehn, Sigrid Sødahl, Rudolf Røstum og Lars Volløyhaug for å nevne noen; alle fantastiske musikere og tradisjonsbærere av folkemusikken fra gauldalsregionen.

Ingrid Storlimo – fele, sang

Ronny Kjøsen – enrader, torader, trekkspill

Torbjørn Netland – cittern, gitar

 

Kulturskolen har utekonsert foran rådhuset kl 13-14. Vi får høre et utvalg av hva som rører seg av musikalske uttrykk blant barn og unge i Melhus.

Denne dagen har Melhus Voksenopplæring åpen Internasjonal café i sine lokaler i Per Bortens veg 25 (Skysstasjonen). Det blir åpent kl 10.30-13.30.

På Buen bygdakafé blir det konsertforedrag med Ronny Kjøsen kl 14:30. Dette kan du lese mer om her.

Ellers kan vi også by på overraskelser fra utescenen som er verdt å få med seg. Charlotte Audestad holder minikonsert utenfor rådhuset kl. 14:15

 

 

Del i sosiale medier