mai 2020

26. mai 2020

Sagamåltid fra Schei Jakobsen

Schei Jakobsen lager et spesielt måltid i anledning Sagauka med ekstra historisk preg. Kan nytes i caféen eller bestilles som take away. Bestilling til take away gjøres direkte med dem på Facebook eller telefon.

Les mer
26. mai 2020

Melhussongen – Du gamle Medalhus

Melhussongen – Du gamle Medalhus av Ragna Rytter har eksistert lenge, men det har aldri blitt laget en ordentlig innspilling av sangen som er som et kjærlighetsbrev til Melhus.

Les mer
26. mai 2020

Lesestund for de minste

Krstin på Melhus bibliotek holder digital lesestund for de minste i kommunen. Her blir det høytlesing av eventyret «Prinsessen som ingen kunne målbinde». Video blir delt på Facebook.

Les mer
26. mai 2020

Festkonsert

Årets ”store” live begivenhet blir festkonserten vår i Kultursalen på Melhus Rådhus. 50 heldige personer vil få med seg konsert med Ronny Kjøsen, Hans Bollandsås og konferansier Frode Eggen. Det blir fantastisk musikk, en dose humor ikke minst en veldig god grunn til å komme seg litt ut av huset. <!–more>
Billetter kjøpes på melhuskulturen.no

Les mer
26. mai 2020

Vikingfilm med Ragnarok og Sagauka

I samarbeid med filmselskapet Ragnarok har vi i Sagauka en plan om å få laget en fullverdig spillefilm satt i Melhus som handler om Einar Tambarskjelve. I forbindelse med dette prosjektet har Ragnarok produsert en infofilm for å fortelle litt mer om dette prosjektet, og for å spre litt interesse rundt om i kommunen for […]

Les mer
26. mai 2020

Kulturminner på Rødde og Hølonda

I denne videoen tar arkeolog Kjell André Brevik oss med en oppdagelsesferd gjennom to områder med gravfelt i kommunen;
«Dødens triangel» – et nyoppdaga gravfelt på Rødde
«Far tå folk» – vandring over Eidsliin til Skjeggstad

Her blir det mulighet for alle å oppleve noen av Melhus sine mange kulturminner, selv om man ikke har mulighet til å komme seg ut på tur selv.

Les mer
26. mai 2020

Kinovisning «Ordets makt»

Billetter kjøpes på melhuskulturen.no

I filmen Ordets Makt møter vi studenten Neïla og professoren Pierre Mazard på første dag av jusstudiet. Neïla kommer for sent til forelesningen, og vekker vreden til den sexistiske og rasistiske Mazard. Bemerkningene hans er så grove at de nesten koster han jobben. Løsningen blir å jobbe sammen med Neïla for å gjøre det bra i en prestisjefull retorikk-konkurranse.

I denne filmen ser vi på viktigheten ikke bare av konkrete ord, men også av måten vi uttrykker oss på. Det kan gjøre underverker for å få frem følelser, vinne argumenter og få respekt, men det kan også ha alvorlige konsekvenser.

Les mer
26. mai 2020

Snømørkt

Snømørkt er en monologforestilling skrevet og fremført av Elisabeth Matheson om motstandskampen til Morset-familien fra Selbu under 2. verdenskrig. Øivind Farmen bidrar med musikk mens Elisabeth forteller historien slik mor Marit kanskje kunne ha fortalt den.

Les mer
26. mai 2020

Bussen Blåmåka og The Flying Seagulls Norge

Bussen Blåmåka og The Flying Seagulls Norge kommer tilbake til Melhus under Sagauka. Lørdag 6. Juni vil de kjøre rundt i kommunen og spre glede til folket på en Korona-vennlig måte! Her blir det underholdning for store og små.

Les mer
26. mai 2020

Åpningsforestillingen

Årets åpningsforestilling kommer i form av en video. Her har 4. klassene på Høyeggen, Gimse, Brekkåsen, Lundamo, Flå, Rosmælen og Hovin skoler bidratt til å dokumentere denne flotte forestillingen for alltid.

Les mer