TID: Lørdag 11.juni kl 11-15 STED: Gåsbakken, Hølonda I Grendstuggu samles noen av de frivillige lagene og organisasjonene på Hølonda, og Hølonda Husflidslag og NKS Hølonda står i bresjen. Det vil være flere lokale aktører på plass for å selge sine håndverksprodukter.

Ungdommer på Hølonda hjelper saniteten med å lage fastelavensris

Hvert år binder og selger sanitetskvinnene på Hølonda fatelavnsris, i 2022 ble dette gjort i samarbeid med barn og ungdom ved Eid skole. Salg av Maiblomst er også et årlig arrangement, og likeså basar. Pengene som kommer inn ved disse arrangementene går til nasjonal forskning på kvinnehelse og barn og unge. I tillegg brukes det meste av innsamlede midler til sosiale aktiviteter og økonomisk hjelp til barn og unge, kvinner og eldre i lokalsamfunnet.

Plantefarget garn. Foto: Ruth Ølstøren

Det siste tiltaket NKS Hølonda hadde var at de spanderte middag til pensjonistene i bygda, for å lyse opp hverdagen etter lang tid med pandemi og ensomhet som en følge av pandemien. Husflidslaget har plantefarging på agendaen denne dagen. Blir det fine farger på garnet når vi putter det i gryta sammen med lokale urter? Kari-sjalet, også kalt «stassjal fra Hølonda», blir med til Grendstuggu for å vise seg fram. Kanskje noen får lyst til å gå kurs for å lage seg eget sjal til neste års bunadsdager? Husflidslaget tar også med stoff, nål og tråd slik at det går an å prøve seg på enklere broderi-sting, som kan brukes for eksempel når klær skal pyntes eller repareres. Og de tar med seg spikke-knivene sine, så både små og store kan få prøve seg på spikking. Det blir muligheter for å kjøpe seg kaffe og noe bite i. Alle de fire seniordanseringene i kommunen (Melhusringen, Kvålsringen, Horg gladdans og Hølondaringen) har samlet seg for anledningen. Mottoet der er «Hele Melhus danser». De forteller at seniordans er en flott aktivitet og trening for både kroppen og hjernen. I tillegg skaper dansen sosiale arenaer. «Vi danser for helsa, og den gjør oss rett og slett glade». Hølonda Skytterlag inviterer til Skytingens dag lørdag 11. juni fra kl.12:00 Unge og voksne kan prøve skyting på 100 m-banen med kal. 22. Kløver’n 4H lager en aktivitets/natursti. Representanter fra det lokale HV og Politi er invitert og vil fortelle litt om det de driver med, samt at de vil bli utfordret til en liten konkurranse med våre rekrutter på skytebanen. Ellers blir det sosialt samvær med omvisning i skytterhus, grillmat og kaffe og kaker. Dette er ment som en uformell sammenkomst for folk i alle aldre, og laget spanderer  mat, utleie av gevær og ammunisjon. Skytterbanen ligger ved Langåsvatnet, og har adresse Hølondvegen 2842. Vel møtt!

Del i sosiale medier